HOME
Dag,

Zoals je op onze homepage al kon zien hebben wij al muziekclips, bedrijfsfilmpjes en t.v.-persiflages, zoals 'Flikken Rolde' opgenomen. Nu staan we voor een nieuwe uitdaging en wel om een speelfilm op te gaan nemen… in Zuidlaren… met Zuidlaren… door Zuidlaren en… voor Zuidlaren!

De verhaallijn voor de nieuwe film ligt al klaar: 'Een jongeman keert na jaren terug in Zuidlaren. Hij draagt een last bij zich. Zijn terugkeer blijft niet onopgemerkt, zijn her verschijning doet nogal wat stof opwaaien in zijn oude geboortedorp….!' !

Denk je aan Zuidlaren, dan denk je aan het Zuidlaardermeer, de Brink, de winkels, Dennenoord, de kermis, de Zuidlaardermarkt, de Zuidlaarderbollen en Berend Botje, locaties, persoonlijkheden en elementen die in de te maken film terugkomen. De film waarvan alle scenes in en rond het dorp opgenomen zullen worden, belooft een mooie promotie voor Zuidlaren te worden. De film zal ook beelden uit het verleden bevatten. Het wordt echter geen historisch document , het is slechts een interpretatie. Ook ligt er geen politieke gedachte achter deze film, onze doelstelling is om met veel 'Zuidlaarders' op een coöperatieve manier iets concreets, gewoon iets moois te creëren. Een bijkomstigheid is dat de gemeente Tynaarlo door de provincie in 2017 uitgekozen is als cultuurgemeente van de provincie Drenthe. Leuk als er in deze periode ook een film premičre te zien zal zijn.!Het schrijven van het script, de regie, het camerawerk en de eindmontage zijn taken die wij zelf op ons nemen. Maar voor de rollen van de film willen zij graag iedereen uit Zuidlaren (gemeente Tynaarlo) uitnodigen om mee te spelen. Iedereen die het leuk lijkt om eens aan een film mee te werken, mag zich melden. Je hoeft er geen ervaring voor te hebben, uw/jouw motivatie is voldoende.

We zijn niet alleen op zoek naar een twintigtal acteurs of actrices, ook 'figuranten', die bereid zijn om een kleinere rol te spelen zijn van harte welkom. Eveneens mensen die bereid zijn om muziek bij de film te componeren of een lied willen inzingen, zangers, zangeressen, zangkoren hier ligt een kans! Iemand met een motorboot, een speedboot, een oude vissersboot, een drone, een computer graficus of een webmaster, een kledingadviseur, een kapster, een grimeur, iemand die deze zomer een schuurruimte ter beschikking stelt, etc. etc. Wie het leuk lijkt om ons op enige manier behulpzaam te zijn, ons iets wil melden of tips heeft, mag het ons laten weten.Er zijn films die onnoemelijk veel geld kosten om ze te vervaardigen en er zijn lowbudgetfilms. Wij kiezen voor een no budget film: het mag niets kosten, maar het hoeft ook geen geld op te leveren. Een film maken voor ons plezier, door Zuidlaren en voor Zuidlaren, dat is ons motto!

In de zomer van 2017 willen we de opnames gaan maken met een uitloop tot en met de Zuidlaardermarkt in oktober. In overleg gaan we zoveel mogelijk in weekenden en vakanties en op zomeravonden filmen. We sturen je graag hetscript toe of de gehele inventarisatielijst met alles wat we voor de film nodig zijn.

Voor de mannelijke èn de vrouwelijke hoofdrol zijn we bijvoorbeeld op zoek naar twee mensen, die de 30 jaar juist gepasseerd zijn. Maar ook enkele oudere actrices of acteurs zijn welkom, evenals drie 'bad guys'.!

Op enige wijze interesse of wil je iets vragen?
Via het blokje 'contact' kun je ons mailen.Met vriendelijke groet,

Harry en Ludolf